Necunoscuta din congelator, Rodica Ojog-Brașoveanu

Bună ziua!

Astăzi o să fac o altă recomandare de carte, de data aceasta un roman polițist, al autoarei, Rodica Ojog-Brașoveanu.

Rodica Ojog-Brașoveanu este o autoare, în special de romane polițiste, a fost numită „marea doamnă a literaturii polițiste românești” și pe care eu o apreciez mult și mi-aș dori ca pe viitor să citesc mai multe cărți scrise de ea.

Această carte am luat-o de pe Libris.ro odată cu cealaltă carte despre care v-am vorbit, Păzitoarea tainei de Kate Morton.

Romanul este destul de stufos, are undeva la 400 de pagini dar se citește repede. Această carte a apărut la editura Nemira în anul 2000 dar și în 2006.

Romanul începe cu o crimă sau mai bine zis un diplomat din America vine în vacanță, acasă, în București și găsește în congelatorul său un cap al unei necunoscute, și ca să nu fie lucrurile simple, capul mai este și desfigurat.

Ancheta îi este repartizată inspectorului de poliție Dinu Mănescu, un om inteligent, care pratica meseria de plăcere nu pentru bani, deci nu prea se încadrează printre colegii lui.

Misterul se adâncește iar alți locatari ai blocului, unde locuia diplomatul primesc pachete macabre cu părți din corpul victimei.

Autoarea construiește atent personajele. Iar cel mai mult îmi place o doamnă doctor, numită Ecaterina Sofron, cum îi spune soțul, Terorista :)) pentru că era foarte rea cu el, dar și foarte exigentă cu toată lumea din jur. Aceasta totuși vede făptașul și refuză să colaboreze cu poliția și își găsește sfârșitul.

Oricum în acest roman, autoarea mi se pare că dă o notă modernă scrierii, aș putea spune că are vorbele la ea: „-O pereche de cizme înalte până peste genunchi, un costum canadiană și fustă jaguar sau altă felină, geantă din nylon transparent, ochelari de soare Ray Ban și, poate nici măcar în ultimul rând, ar fi cheltuit pe o vopsesa de păr scumpă.”

Desigur autoarea presară și câteva momente amuzante: „Țonțonel și Țonțonica, Veveriță Mică și Ursuleț” dar mai mult vă las pe voi să descoperiți.

Apare o poveste de dragoste, apar personaje cum v-am mai zis, bine contruite, persoane care vin din lumi diferite, foarte bogați care au alt stil de viață față de alte personaje, apar mafioți, persoane de moravuri ușoare dar și oameni obișnuiți sau aparent obișnuiți. Toate aceste lucruri te țin cu sufletul la gură să-ți dai cu presupusul, să crezi că e unul sau altul făptașul crimelor și expeditorul pachetelor macabre.. desigur mai aflăm și dezvăluiri incredibile ale unor personaje care au rolul de a adânci enigma…se dau desigur câteva indicii dar oricum, până la urmă inspectorul de poliție reușește și rezolvă enigma.

Sincer sfârșitul nu e neapărat la cel care mă așteptam dar asta este…

Cartea chiar mi-a plăcut și mi se pare că s-a terminat prea repede :)) . Vă rcomand cu plăcere această carte !!

O zi minunată!!

28 de gânduri despre „Necunoscuta din congelator, Rodica Ojog-Brașoveanu

  1. Cărțile care încep cu crime sau un deces ma deprima. Chiar acum citesc o carte, sau măcar încerc, în care protagonistul moare în rândul 3 din carte.
    Deși am auzit multe despre acest autor, nu am găsit încă ceva care sa ma atragă.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Eu am 13 cărți scrise de ea, intenționez să le iau pe toate , sunt peste 40, dacă nu mă înșel; și mie îmi place mult stilul ei, chiar dacă nu are numai romane polițiste, sunt foarte interesante si cele istorice, recomand:)

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s