Experiențe noi, 2020

Bună seara!!

De obicei nu scriu la această oră târzie dar uite că e un început pentru toate.

În weekend am participat la un eveniment realizat de Cinefeel Brăila, anume weekendul filmulului cehoslovac. Eu am participat doar la 2 proiecții din 4 și anume Sambătă am fost la „Trenuri bine păzite” iar duminică la” Sătucul meu iubit”.

Cine este din Brăila știe că cinefeel are o sală specială organizată deasupra galeriei de artă, lângă teatrul Maria Filotti, iar intrarea se face din Calea Galați….se găsește foarte ușor dacă ești brăilean.

Îmi plac oamenii de aici pentru că sut foarte primitori și gata să te ajute cu informații oricând. Mai rar asemenea oameni în Brăila.

Mi-a plăcut mult, sâmbătă a venit și a venit domnul din Cehia care promova aceste filme. Foarte mult mi-a plăcut că a vorbit în limba română, ceea ce bănuiesc că nu i-a fost ușor. Cel puțin a vorbit despre filmul „Trenuri bine păzite”, un film din 1966 care a fost interzis la acea vreme. Filmul are în prim plan un tânăr, care trăiește într-un sat, în timpul celui de-al doilea război mondial. El are niște probleme mai delicate, e un adolescent care e pe cale să devină adult dar nu prea știe să gestioneze anumite probleme, încearcă să se omoare dar scapă ca prin minune. Ceea ce nu mi-a plăcut este că la final moare…dintr-o prostie.

Al doilea film, „Sătucul meu iubit” are în prin plan tot un tânăr, cam simpluț, care muncește în sat dar face numai gafe, deși are un suflet extraordinar. Acțiunea se bazează și pe ceea ce se întâmplă în sat. Dar cel mai important e că lumea vrea să scape de acest tânăr și să-l trimită la oraș și să-i vândă casa. Până la urmă rămâne în sat. Filmul este oarecum și amuzant….doctorul satului nu e el nici foarte breaz și are parte de niște întâmplări hazlii, binențeles adulterul e și el prezent…cred că filmul e o frescă a vieții satului cehoslovac de acum câteva decenii.

Au mai fost două proiecții la care nu am reușit să ajung dar sigur pe viitor o să mai merg la evenimente prganizate de Cinefeel pentru că mi-a creat o stare bună și esti întâmpinat de oameni extraordinari; dacă sunteți din Brăila vă sugerez să mergeți și voi să vă convingeți că și într-un orășel ca Brăila poți petrece timp de calitate într-un loc de calitate.

Va doresc o seară minunată!!Și o săptămână ușoară!!PUPICI

3 gânduri despre „Experiențe noi, 2020

  1. Ce experiență frumoasă! ❤
    Când vin în Brăila poate reușesc să trec și eu pe acolo. Îmi place că pare destul de intim și primitor.
    Legat de oameni, îți garantez că puțini sunt oameni primitori în toată țara asta 😔
    Mă bucur că a fost totul în regulă și o să mai mergi în viitor.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s