Cum sa avem un viitor mai sustenabil

Buna ziua!

In ultimii ani planeta a devenit din ce in ce mai sufocata de deseuri si nu numai. De asemenea si clima s-a cam schimbat in ultimul timp…am avut cea mai calduroasa toamna de ceva timp incoace ceea ce ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru noi. Si faptul acesta, clima care s-a schimbat se intampla pentru ca noi o poluam prea tare si avem nevoie de un declic ca noi sa facem ceva ca sa nu mai distrugem planeta si de asemenea ca sa economisim materiile prime si sa o mentinem curata.

De asemenea E.ON a lansat o campanie si anume: we have no limits prin care ne indeamna sa construim impreuna un viitor mai verde si mai sustenabil prin remediere obiceiurilor zilnice in acest scop.

Acum sa va vorbesc putin de ce metode si tipsuri folosesc eu pentru a mentine planeta mai curata si pentru a-i proteja resursele.

De exemplu cand ma spal pe dinti inchid apa sau cand fac dus….nu las sa curga apa cat timp ma sapunesc, asta cred ca ajuta enrom la economisirea apei si mai ales daca am face asta toti am salva multa apa.

Alt lucru pe care incerc sa fac este sa inlocuiesc pungile de plastic cu altele mai sustenabile din materiale textile iar pungile de plastic care le mai am incerc sa le refolosesc ca sa protejez mediul. De asemenea am renuntat la paiele din plastic pentru ca nu sunt deloc sustenabile.

Alt lucru pe care il fac e sa reciclez deseurile….sticle si recicpientele cosmetice de plastic le duc la reciclat la fel si cele de carton sau hartia folosita. La reciclat mai duc si sticlele din sticla.

De asemenea o industrie mare poluatoare este cea de fashion asa ca incerc in ultimul timp sa iau cat mai putine obiecte vestimentare si sa incerc sa merg in sh-uri mai des pentru a gasi haine pe care le pot adapta stilului meu.

Cred ca micile gesturi ajuta sa avem o planeta mai verde si un viitor mai verde.

Ceea ce mi-ar placea ar fi sa pot avea energie verde cu panouri solare….dar asta e mai mult pentru cine sta la casa asa ca eu momentan nu o sa pot pune in aplicare pentru caci nu stau la casa desi E.ON are solutii potrivfite pentru noi mai ales daca vizitati siteul lor.

Sper ca v-am fost de folos cu lucrurile mici pe care le fac eu pentru a avea o planeta mai verde si un viitor mai sustenabil.

Voi ce faceti pentru a avea un viitor mai sustenabil?Ce idei imi puteti da?

14 gânduri despre „Cum sa avem un viitor mai sustenabil

  1. Ar trebui date amenzi mari oamenilor care arunca deseuri pe unde au chef. Dar, din pacate, nu este asa. Unii considera ca strada e casa lor. Cred ca asa arunca si gunoi acasa, pe jos.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Foarte bună şi de apreciat iniţiativa E.ON!
    Si eu am grijă de natură, aşa cum pot: reciclez, sortez deşeurile, sortez gunoiul, deşi cei care trebuie să strângă plasticul nu mai vin în ultima vreme să-l ridice şi mă chinui să-l duc în altă parte.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s